Logo

Fløjlsand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fløjlsand 

Fløjlsand - Melanitta fusca

Lille, sort havdykand, noget større end sortanden, som den kendes fra på det hvide vingespejl, der tydeligt ses i flugten. Hannen har gult næb, og hunnen to lyse ansigtspletter. Meget almindelig træk- og vintergæst nordfra, hvor den yngler i fjeldsøer og tundraområder, samt i kystegne ved Østersøen. Optræder i meget stort antal i vore farvande, flest i det nordlige Kattegat og i Sejerø Bugt, og ofte sammen med sortand. Opholder sig mest ude til havs, men kan dog også ses trække langs med kysten. Ernærer sig navnlig af muslinger, snegle og krebsdyr, som den dykker efter.

 

Se billedoversigt

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 258 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KnortegåsMeget lille og ret korthalset gås, på størrelse med en ederfugl. Mørkbuget knortegås, der...
• CanadagåsMeget stor gås med lang, sort hals og sort hoved med hvid strubeplet, der strækker sig op...
• PibeandTætbygget, nærmest buttet svømmeand med ret kort hals og rundt hoved. Frembringer en...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os