Logo

Gråand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gråand 

Gråand - Anas platyrhynchos

Meget let kendelig på hannens grønne hoved, det gule næb og den hvide halsring. Kendt af enhver fra parker og byanlæg. Almindelig ynglefugl og meget almindelig træk- og vintergæst. Forekommer i søer og moser, uden for yngletiden i større og mindre flokke. I byernes parker sker opblanding med den vilde bestand, og nogle krydsninger har mere eller mindre broget fjerdragt. Desuden betydelig udsætning af opdrættede fugle i jagtligt øjemed. Snadrer i vandoverfladen eller »står på hovedet« for at nå bunden med næbbet. Mest standfugl, men betydeligt tiltræk af fugle nordfra om efteråret.

 

Se billedoversigt

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 249 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• AtlingandMeget lille and, der kun er lidt større end krikanden. Kendes især på hannens grårøde...
• SædgåsLidt mindre og slankere end grågåsen og meget mørkere, især på hoved og hals. Næbbet er...
• KnopsvaneMeget stor og kraftig, hvid svømmefugl. Danmarks tungeste fugl, idet voksne hanner kan...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os