Logo

Kortnæbbet gås

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kortnæbbet gås 

Kortnæbbet gås - Anser brachyrhynchus

Grå gås med ret kort hals og spinkelt næb, hvorved den tydeligt adskiller sig fra den lidt større sæd gås. Har i flugten lys forvinge og mørke svingfjer. Almindelig træk- og vintergæst nordfra. Yngler på Svalbard, hvorfra bestanden trækker til Vesteuropa, især Danmark og Holland, for at overvintre. Opholder sig i meget store flokke på nogle få rastepladser i Vestjylland (flest ved Filsø, Vest Stadil Fjord og Tipperne), samt i Vadehavet, meget sjælden i resten af landet. Søger føde på marker og enge. De store flokke kan forvolde skade, når de æder nyspiret korn på de dyrkede marker.

 

Se billedoversigt

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 235 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Toppet skalleslugerLang og slank dykand med langt og smalt, spidst næb og en strittende nakketop. Ligger...
• Lille skalleslugerMeget lille dykand, som er mere andelignende end de andre skalleslugere, på størrelse med...
• PibesvaneMindre og mere korthalset end de to andre svaner. Minder mest om sangsvanen, men det gule...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os