Logo

Rødhovedet and

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rødhovedet and 

Rødhovedet and - Nette rufina

En noget plumpt bygget, ret tykhovedet dykand, der ligger højt på vandet. Hannen let kendelig på det rødlige hoved og det skinnende røde næb. Hunnen har lyse kinder og mørk isse og nakke. Meget sjælden ynglefugl og trækgæst. Årligt iagttages kun 10-15 individer i landet, hvoraf nogle formodentlig er undslupne fangenskabsfugle. Holder mest til i lavvandede søer. Udbredt i Mellem- og Sydeuropa mod nord til Femern. Ernærer sig i højere grad end andre dykænder af planteføde og kan græsse på oversvømmede enge. Overvintrer i Sydfrankrig og Spanien.

 

Se billedoversigt

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 249 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• GrågåsRet stor gåsefugl. Den største og lyseste af de grå gæs. Næbbet er lyserødt uden mørke...
• BjergandLigner en stor udgave af troldanden, men hannen har grålig ryg og mangler nakketop. Hunnen...
• SkeandKendes fra andre ænder på sit meget store og brede, skeformede næb. Hannen har hvidt bryst...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os