Logo

Sædgås

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sædgås 

Sædgås - Anser fabalis

Lidt mindre og slankere end grågåsen og meget mørkere, især på hoved og hals. Næbbet er orange med forskellig udstrækning af sort. I flugten syner vingerne meget mørke. Almindelig træk- og vintergæst nordfra, hvor den yngler i det nordlige Skandinavien samt Nordrusland. Fouragerer i flokke på nogle få store herregårdsmarker, især i Syd- og Vestsjælland, på Lolland samt i Nordjylland, kun fåtalligt andre steder. Meget traditionsbunden og knyttet til ganske bestemte steder. Som andre gæs udpræget planteæder. Meget sky og det er svært at komme flokkene nærmere end et par hundrede meter, hvilket heller ikke er tilrådeligt af hensyn til fuglene.

 

Se billedoversigt

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 234 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• + AndefugleAndefugle - svaner, gæs og ænder
• HavlitMeget smuk og elegant lille dykand med en meget broget fjerdragt, hvis tegninger ændrer...
• GråandMeget let kendelig på hannens grønne hoved, det gule næb og den hvide halsring. Kendt af...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os