Logo

Skeand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Skeand 

Skeand - Anas clypeata

Kendes fra andre ænder på sit meget store og brede, skeformede næb. Hannen har hvidt bryst og er lyseblå på den forreste del af vingen. Hunnen minder om gråanden, men kendes fra denne på det kraftige næb. Fåtallig ynglefugl, men ret almindelig trækgæst nordfra. Yngler i søer og moser, og yngle bestanden vurderes til 800-1000 par. I træktiderne forekommer arten over det meste af landet. Det højt specialiserede næb er tæt besat med hornfrynser og lameller og dermed velegnet til at filtrere vandet for smådyr efter samme princip sorn hos bardehvaler. Overvintrer i Vest- og Sydeuropa og kun i ret begrænset omfang i Danmark.

 

Se billedoversigt

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 271 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TaffelandMellemstor, kompakt bygget dykand, som er let kendelig på hannens kastanjebrune hoved, det...
• AtlingandMeget lille and, der kun er lidt større end krikanden. Kendes især på hannens grårøde...
• KnortegåsMeget lille og ret korthalset gås, på størrelse med en ederfugl. Mørkbuget knortegås, der...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os