Logo

Sortspætte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sortspætte 

Sortspætte - Dryocopus martius

Meget stor, på størrelse med en krage og langt den største europæiske spætte, med sort fjerdragt og meget kraftigt næb. Alsidigt stemmerepertoire med bl.a. et langtrukkent kli-æ og et vidtlydende kry-kry-kry. Fåtallig ynglefugl i Nordsjælland, på Bornholm samt enkelte steder i Jylland, meget spredt og sjælden uden for disse områder. Indvandrede i 1960'erne og er under fortsat spredning i landet. Foretrækker ældre skove, domineret af nåletræer. Giver sig både hørligt og synligt til kende. Søger føde under barken på træer og i myretuer på jorden. Mest standfugl, men navnlig ungfugle strejfer en del omkring.

 

Se billedoversigt

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 390 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lille flagspætteMeget lille, kun spurvestor spætte. Virker meget tværstribet, især i flugten og har ikke...
• Stor flagspætteStor og kraftigt bygget spætte med et kileformet næb og en spraglet fjerdragt med lange,...
• Lille flagspætteMeget lille, kun spurvestor spætte. Virker meget tværstribet, især i flugten og har ikke...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!